5/10/2012

Washington D.C

Moikka! Sori, on ollut niin paljon tekemista et mulla ei oo oikeesti ollut aikaa postailla. Tanaan tas study hallin tunnilla paatin sit tehda postauksen AFS reissulta Washington D.C'hin, mika oli oikeesti aivan huippua! Myohemmin kirjoittelen teille postauksen Virginia Beachilta, josta tulin kotiin tos parisen paivaa sitte :)

Perjantai
Eli kaikki alkoi perjantaina 27.04 kun menin Annan mukana sen kouluun, Hermon De-Kalbiin viettaa puolikkaan paivan. Oli kivaa nahda Tabithaa, joka asui Harrisvillessa hetken ennenku se muutti tonne pain :) No mut joo, sitte puolikkaan paivan jalkeen Leah & sen hostisa, seka Takumi tulivat hakemaan meijat sielt koulusta josta me jatkettiinkin heti Syracuseen. Syracusessa tavattiin Andrea, Julian ja meidan AFS ihmiset :) Siella sit jakauduttiin et mihin autoihin mentiin ja ma menin samaan autoon Julianin, Andrean & Takumin kanssa ja sit Anna & Leah menivat toiseen autoon. Mulle taa kavi hyvin, meilla oli sika kiva matka Washington D.C'hin! Juteltiin, kaytiin syomassa ja eksyttiin ku etittiin Washington D.C'ta haha. Saavuttiin Washington D.C'hin joskus yhden aikaa yolla :)

Lauantai
Menin nukkumaan kolmen aikaa, koska otin suihkun ja kaikki yolla, koska me mentiin Valkoiseen Taloon aamulla. (Nii jouduttii heraa siin kuuden aikaa!) Aamupala tossa hotellissa oli aivan parasta.. Loyty ihan kaikkea hyvaa! No mut joo, aamupalan jalkee otettiin metro ja mentiin Valkoiseen taloon. Siella oli kyl miljoonat turvatarkastukset :D Eika se nyt sen kummosempi ollut, mut oli silti iha kiva kayda siella! Koska sinnehan on kuukausien jonot aina..

No joo, mut ton jalkeen mentiin kaymaan Holokausti museossa, mika oli aivan tosi koskettava. Se koko museo alko silla, et sun piti ottaa hissi neljanteen kerrokseen ja ne hissit nayttivat kaasukammioilta. Se koko museo oli laitettu nayttamaan Auschwitzilta ym, siella loyty ratakiskot katon luota, vanhat lamput mitka nayttivat niilta lampuilta joita ne kaikki tohtorit kayttivat kun ne tekivat kokeita niilla uhreilla. Se oli niin taynna kaikkea, alkaen siita miten Natsi Saksa perustui, Hitler videoita ja puheita. Sit oli semmosseessa huoneessa eristetty lasinen tila, mika oli taynna uhrejen kenkia ja hiuksia. Ei sita voi ees selittaa, se alue haisi pahalle. Loytyi niita "sankyja", niita junia milla kuljetettiin juutalaiset tuhoon. Sit oli video, jossa puhui ne ihmiset jotka selviytyivat hengissa.

Tan jalkeen kenenkaa ei tehnyt mieli syoda lounasta, vaan lahdettiin suoraa kaymaan U.S Capitolin sisalla, jonne mina, Andrea & Julian eksyttiin hetkiseks koska Julian pyys mua ottamaan kuvan siita ja Andreasta haha :D No joo, mut ton reissun jalkee mentii kaymaa kauppakeskuksessa, jossa me vaihtarit mentiin syomaan lounasta ja sit menin ostaa uudet bikinit Victoria's Secretista. Tan jalkee mentii takas hotellille pai ja illemmalla mentii uimaan.

Sunnuntai
Me lahdettiin kiertelee vaihtariporukalla museoita, kaytiin syomassa lounasta ja sitte mentiin turistiajelulle sellasseella bussilla yota kohden. Ainiin ja me pidettiin orientaatio mika pisti miettimaan et kuinka vahan aikaa meilla on enaa. Orientaatiossa kuultiin, etta mennaan 25.06 kaikki yhden AFS ihmisen luokse yoksi ja ollaan se vika yo sit yhdessa kai, pidetaa kai ihan vika orientaatio. Sit 26.06 otetaan bussi New York Cityyn yhdessa ja lahetaan lentokentalle, josta sit tiet eroo ja kaikki lahtee omille lennoilleen.

Maanantai
Me mentiin kaymaan Supreme Courtissa ja Library of Congress'in sisalla. Kaikki alkoi olla jo vahan vasahtaneita kaiken tan kulttuurin takia, mut kaikki silti halus viela nahda naita paikkoja kerta kun oli mahdollisuus. Lahettiin sit myohemmin ajaa kohti New Yorkia samoilla autoporukoilla. Kaikki tais nukkuu suurimman osan matkasta, tai jos ei niin kuunneltii musiikkia. Pakko sanoo et noi automatkat oli ihan superkivoja! Mulla oli ainaki kivaa haha :D Varsinkaan kun en naa Andreaa, Juliania & Takumii niin usein nii oli kiva niitten kaa menna samalla autolla. Kun paastiin Syracuseen, niin mina & Leah mentiin yoks samalle naiselle jolla olin yota ku tulin jenkkeihin. Anna & Takumi meni yoks toiselle naiselle. Andrea ja Julian asui lahella Syracusea nii ne meni sit Syracusesta suoraa kotii.

Nii ei tas kai oikee muuta, oli ihan sika kivaa! Otettiin oikeesti paljon kuvia, naa kuvat nyt sattu olemaan mun photobucketissa et sain tehtyy jonkun postauksen. :) Tanaan double header game Morristownissa, lahetaan parin tunnin paasta :)

Ps. Vihdoinkin mulle on sanottu, et ma oon alkanut menettaa mun suomalaisen aksentin, et kuulostan jo ihan amerikkalaiselta hah. :) Ja toivottavasti jotkut jaksoi lukea. Millonkoha oisin nain pitkan postauksen kirjoittanu :D

1 comment: