1/10/2012

Erilaisuuksia

Apua, eksyin taas lukemaan Ainon vaihtariblogia, kun se oli vaihtarina 2010-2011 ja siellä oli tälläinen erilaisuuksia postaus. Huomasin, että siellä lännessä missä hän oli, niin oli kyllä ihan samanlaisia erilaisuuksia kuin täällä itärannikolla!

Ovinupit/lukot
En oo tainnut kyllä löytää yhtää ovikahvoja! (Ja toki nytku sanoin niin muistin et oman huoneeni ovessa on ovikahva..) Ovissa on semmoiset nupit, joita sitte kääntelet että saat oven auki. Myöskin lukot ovat erilaiset, yleensä niissä nupissa on "nappi", jota painat niin ovi menee lukkoon. Ja sitku käännät sitä nuppia niin se lukko avautuu, tadaa! Hetken kesti silloin kun saavuin niin ymmärtää tämmönen.

Suihku
Ei nyt itseasiassa se suihku, sama idea ja sen sellasta, mutta kaikki ne vivut ja säätämiset. Pitänee kai joku päivä ottaa kuva, kun en osaa selittää..

Vapaus
Jenkeissä on normaalia, että vanhemmat tietää täsmälleen missä liikut. Tai siis ainakin täällä näin on! Jos vaihat paikkaa, niin tekstaat perheellesi missä päin menet ja kenen kanssa. Tää oli itseasiassa aikamoinen paikka mulle, koska oon tottunut elämään vapauden kanssa. Eli mennyt päivällä minne halunnut ja kenen kanssa, ei kyllä oo tarvinnut aina kirjoittaa tekstaria, että minne päin nyt olen menossa. Mut asiahan on kyllä vähän erilainen ja tää on kyllä kasvattanut. Oon oppinut arvostamaan sitä vapautta, eli se tuntuu varmaan ihan luksukselta sitten kotona. :)

Vaatteet
Täällä on ihan oikeasti joku naurettava "sääntö", että sä et voi pitää samoja vaatteita päällä kahta päivää peräkkäin. Jopa mun hostsiskot tietää tän.. Joskus kun mulla on esim. sama paita päällä kaks päivää, niin ne saattaa kattoo mua "sä puit ton paidan eilenkin.." :D Mä en ihan jaksa tästä säännöstä aina välittää.

"Bless you"
Aina kun joku aivastaa niin sanotaan bless you. Ja tää on siis peräisin ajalta, jolloin uskottiin et kun ihminen aivastaa, niin sillä hetkellähän sun sydän pysähtyy ihan huomaamattomaks ajaksi, nii uskottiin et sinä aikana demoni asettuu sun sisälle. Multa kysyttiin et sanotaako meillä mitää Suomessa, niin sanoin et ei, koska unohdin ihan et joskus saatetaa sanoo terveydeksi! Mut ei niin usein.

Koulusysteemi
Ihan kokonaisuutenaan. 3 min tuntien välissä, lounaalta et voi poistua samalla tavalla, koska se on vähän niinkun oppitunti, kouluruokana hampurilaisia, nugetteja, hotdoggeja, pizzaa.. Ihan mitä kaikkea voit veikata! Kaikki menee koulun kellon mukaisesti, eli kello soi niin kaikki lähtee ja kun kello soi seuraavaksi niin sun pitääkin olla jo tunnilla. Aluks tää ahdisti tosi paljon, mut nyt tähän kaikkeen on jo tottunut. Niin ja koulubussit on täynnä kirkuvia lapsia! Ja kännykkää et saa käyttää koulupäivän aikana ees käytävällä, muuten se lähtee pois. :D Mut pakko myöntää et tykkään High School Spiritistä, korispeleistä..

Karkit
En oo nähnyt kunnon irtokarkkeja missää.. Purkkapusseja ei oo, purkissa ei oo sitä "rapeeta" päällystää. Karkkivalikoimat on aika suppeat.

FB postaukset
Haha, tää on asia mitä mietin tässä yks päivä! Eroavaisuus jenkkien ja suomalaisten fb postauksissa on, että jenkit jauhaa paljon turhia asioita. mm. "Koulu, harkat ja sitte kotii.. Tekstarit tervetulleita!" "Just tullut kotii harkoista, kohta nukkuu. Tekstareita!" Jep.

Eli tässä oli parisen ehkä jopa turhaa eroavaisuutta. Mutta sanokaa mun sanoneen, että nää kaikki pienet jutut yhdessä saattaa aiheuttaa sen koti-ikävän. Mulla ei tällä hetkellä semmosta oo, tuntuu vaa et ku on tammikuu, et asiat menee niin hyvin! Tuntuu, et nytkun ollaan jo tällä vuoden puoliskolla niin on vaan niin kiva olla.

Mut nauttikaa olostanne Suomessa, me tosiaan asutaan ihanassa maassa. Vaikka syksyt on aika koleita ja talvet niin ihania niin silti. Mä en ainakaan voi odottaa Suomen kesää ja sitä minkälainen siitä tulee. Festarikesä ihanien ihmisten kanssa :)

Nyt kuitenkin odotan, että maaliskuussa synttärit, Myrtle Beach ja 2vk myöhemmin Virginia Beach. Ja vaikka mitä muuta Washington D.C'stä New York Cityyn.

1 comment: